current views are: 1

15 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση06:21

Στα σύνορα με την Ουκρανία το κομβόι με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια

Στην ουκρανική επικράτεια πέρασε το ρωσικό κομβόι που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους αυτονομιστές.

Δημοσίευση 06:21’
αρθρο-newpost

Στην ουκρανική επικράτεια πέρασε το ρωσικό κομβόι που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους αυτονομιστές.

Την επιθεώρηση του φορτίου της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για την ανατολική Ουκρανία άρχισαν συνοριοφύλακες πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν σε ρωσικό έδαφος.

Νωρίτερα όπως ανέφεραν διεθνή μέσα ενημέρωσης η φάλαγγα με τα οχήματα βρέθηκε στα σύνορα με ανατολική Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες και αποτελείται από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, βυτιοφόρα καυσίμων και άλλα οχήματα.

Το κομβόι περίμενε μέχρι να πέσει το σκοτάδι πριν ξεκινήσει να διασχίσει ένα σημείο διέλευσης με αγκαθωτό σύρμα που σηματοδοτεί τα σύνορα και οδηγεί στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας το οποίο ελέγχεται από τους φιλο-ρώσους αυτονομιστές όπως ανέφερε ο Guardian.

Η διάβαση έγινε στα σύνορα κοντά στη ρωσική πόλη του Ντόνετσκ, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της ομώνυμης ουκρανικής πόλης.

Η ρωσική φάλαγγα που αποτελείται από σχεδόν 280 φορτηγά είχε αρχικά σταματήσει στη ρωσική πλευρά των συνόρων. Η Ουκρανία επέμενε η οχηματοπομπή να εισέλθει στο έδαφος της μόνο υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών όπως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ή η Διεθνής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.


σχετικα αρθρα