Στην παραδοχή πως έχασε τα ίχνη της διαβόητης «λευκής Χήρας» προχώρησε την Πέμπτη ενώπιον δικαστηρίου εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κένυας.

Η βρετανίδα Σαμάνθα Λέθγουαϊτ, χήρα ενός εκ των καμικάζι αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005, αναζητείται για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης από τη Δικαιοσύνη της αφρικανικής χώρας.

Το δικαστήριο διέταξε την παράσταση των ερευνητών, που δεν ανταποκρίθηκαν στις δύο προηγούμενες κλητεύσεις, προκειμένου να παρουσιάσουν στο δικαστήριο την πρόοδο των ερευνών τους.

«Προσπαθήσαμε να τη συλλάβουμε, ωστόσο εκείνη δε σταματά να αλλάζει ταυτότητα και περιοχή» δικαιολογήθηκε ο Αμπεντνέγκο Κιλόνζο ένας από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, σε ένα κείμενο που διαβιβάστηκε στο Δικαστήριο.

«Πρέπει να έχει αποκτήσει καινούργιο όνομα, διαφορετικό από τα προηγούμενα» προσέθεσε ο αστυνομικός.

Εναντίον της Σαμάνθας Λέθγουαϊτ που κάποτε χρησιμοποιούσε ένα νοτιοαφρικανικό διαβατήριο, το οποίο ήταν πλαστό ή κλεμμένο, με το όνομα Νάταλι Ουέμπ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τη Δικαιοσύνη της Κένυας ενώ και η Ιντερπόλ έχει εκδώσει «κόκκινο σήμα» (διεθνές ένταλμα σύλληψης και απέλασης) κατόπιν αιτήματος του Ναϊρόμπι.