Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα στον στρατό της Σομαλίας και μια παραστρατιωτική ομάδα στην πρωτεύουσα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Άλλοι τουλάχιστον 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις σφοδρές συγκρούσεις οι οποίες διήρκεσαν επτά ώρες και στις οποίες οι αντίπαλες πλευρές χρησιμοποίησαν πυροβόλα και όλμους, δήλωσε ο Μοχάμεντ Χάσαν, ένας εκπρόσωπος των σομαλικών υπηρεσιών ασφαλείας, στο Γερμανικό Πρακτορείο. Οι δυνάμεις του σομαλικού στρατού είχαν την υποστήριξη κυανοκράνων της Αφρικανικής Ένωσης.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρεις άνδρες της δύναμης που συνεισφέρει η Ουγκάντα στην αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης καθώς και πολλοί άμαχοι.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού ο στρατός της Σομαλίας προχώρησε σε έφοδο στην κατοικία του πολέμαρχου Άχμεντ Χάσαν Άντοου, ενός πρώην κυβερνήτη, με στόχο να αφοπλιστεί ο ίδιος και οι παραστρατιωτικοί που δηλώνουν πίστη στον ίδιο.

Η επιχείρηση εντασσόταν σε μια προσπάθεια των αρχών να πατάξουν την παράνομη οπλοκατοχή σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση ασφαλείας στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον Χάσαν.

Αν και ο Άντοου κατάφερε να διαφύγει, πάνω από 20 παραστρατιωτικοί του συνελήφθησαν, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της ΑΕ, ο Κορνέλ Άλι Άντεν Χάμουντ.