Σε νέα δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Αυστρίας, της «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» και δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο, το ακροδέξιο κόμμα χάνει το προβάδισμά του και περιορίζεται στη δεύτερη θέση.         

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης φέρουν να προηγείται το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν - το οποίο ήταν και ο νικητής των τελευταίων αυστριακών βουλευτικών εκλογών του περασμένου Σεπτεμβρίου - με ποσοστό 25% έως 27%, με δεύτερο το Κόμμα των Ελευθέρων με 23%  - 25% και τρίτο το συγκυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα και ποσοστό 21% - 23%, ενώ ακολουθούν τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Πράσινοι με 13% - 15% και το ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) με 7% - 9%.

Σε άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «΄Εστεραιχ», ποσοστό 77% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο με το έργο της αυστριακής κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος, το 46% εμφανίζεται λιγότερο ικανοποιημένο και το 31% ουδόλως ικανοποιημένο.  

 Στην ίδια δημοσκόπηση της «΄Εστεραιχ» και στο ερώτημα της υποθετικής απευθείας εκλογής του Αυστριακού καγκελάριου (ΣΣ του αρχηγού της κυβέρνησης) ένα ποσοστό 65% επιλέγει το νυν καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν και ένα 35% το νυν αντικαγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Σε περίπτωση επιλογής μεταξύ του κ. Φάιμαν και του αρχηγού των Ελευθέρων, Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε, ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών συγκεντρώνει υπερδιπλάσιο ποσοστό, 69% έναντι 31%.