Σήμερα ή αύριο Τρίτη θα συνεχιστούν οι συνομιλίες της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Θα το κάνουμε και αυτό είναι που έχει συμφωνηθεί τώρα, η πρώτη αναφορά προς τις πρωτεύουσες και τις κυβερνήσεις μας και στη συνέχεια, ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της Τρίτης, να συμφωνηθεί η συνέχιση της σημερινής συζήτησης» είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Λίγο αργότερα η εκπρόσωπός του διευκρίνισε ότι ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών εννοούσε είτε τη Δευτέρα είτε την Τρίτη( η συνέχιση των συνομιλιών) . Όπως επίσης είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών η τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο για την Ουκρανία ήταν «δύσκολη»,αλλά πιστεύει ότι σημειώθηκε κάποια « πρόοδος ». 

«Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο σε κάποια θέματα των συζητήσεων», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ μετά από πέντε ώρες συνομιλιών με τον ουκρανό ομόλογό του Πάβλο Κλίμκιν τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς. 

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών δεν απάντησε στην ερώτηση σε ποια ζητήματα σημειώθηκε πρόοδος. «Ο στόχος παραμένει η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και η πρόληψη μελλοντικών θυμάτων» πρόσθεσε Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.