Ινδονησία: Διασώθηκαν 13 τουρίστες από το ναυάγιο του Σαββάτου

Ινδονησία: Διασώθηκαν 13 τουρίστες από το ναυάγιο του Σαββάτου

Δεκατρία άτομα διασώθηκαν σήμερα το πρωί, δύο ημέρες μετά το ναυάγιο του τουριστικού πλοίου στο αρχιπέλαγος της ανατολικής Ινδονησίας.

Πρόκειται για οκτώ ξένους υπήκοους και πέντε ινδονήσιους κάποιοι εξ αυτών ήταν σε μια σωστική λέμβο και άλλοι επέπλεανμε τα σωσίβιά τους περίπου 60 μίλια (100 χιλιόμετρα) μακριά από το Σάπε ανατολικά του νησιού της Σουμπάβα. Οι επιζώντες του ναυαγίου βρίσκονται τώρα στο Σάπε της Ινδονησίας ανέφεραν οι αξιωματούχοι χωρίς όμως να παράσχουν πληροφορίες για τις εθνικότητες των διασωθέντων.  

Το πλοίο μετέφερε συνολικά 25 άτομα, εκ των οποίων 20 ξένοι, με τους δυο από αυτούς να εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι πρώτοι 10 επιζώντες από το ναυάγιο ήταν τουρίστες από τη Νέα Ζηλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. 

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Λομποκ έναν νησιωτικό χώρο κοντά στο περίφημο τουριστικό θέρετρο Μπαλί για να μεταβεί στο νησί Κόμοντο όπου διαβιεί ο πρίφημος "δράκος του Κόμοντο" η μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο. Το πλοίο βυθίστηκε το Σάββατο καθώς όπως φαίνεται έπεσε σε καταιγίδα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο