Να βοηθήσει ώστε να κοπάσουν οι ταραχές στο Μισούρι διέταξε την Εθνοφρουρά ο κυβερνήτης του Μισούρι Τζέι Νίξον.

«Απόψε, μια ημέρα ελπίδας, οι προσευχές και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες αμαυρώθηκαν από τις βίαιες εγκληματικές ενέργειες ενός οργανωμένου και αυξανόμενου αριθμού ατόμων», αναφέρει ο Νίξον σε δήλωση στην ιστοσελίδα του και προσθέτει ότι διέταξε την Εθνοφρουρά να βοηθήσει "στην αποκατάσταση της τάξης και της ειρήνης σε αυτή την κοινότητα". 

Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, διαδηλωτές ήρθαν εκ νέου αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της τάξης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη μικρή αμερικανική πόλη Φέργκιουσον, όπου ο Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικό ο οποίος τον πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές. 

Λίγες ώρες από την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές, που ήταν κυρίως νέοι, κάνοντας χρήση δακρυγόνων στο Σεντ Λούις.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KMOV-TV, οι αστυνομικοί που φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και συνοδεύονταν από θωρακισμένα οχήματα ανέλαβαν δράση μετά τη ρίψη από ορισμένους διαδηλωτές κοκτέιλ Μολότοφ προς την πλευρά των δυνάμεων της τάξης. 'Αλλες πηγές έκαναν λόγο για πυροβολισμούς.