Η πολιτεία Μιζούρι των ΗΠΑ ενισχύει με δυνάμεις της Εθνοφρουράς την πόλη Φέργκιουσον αφού οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις κλιμακώνονται έπειτα από τον θάνατο αόπλου έγχρωμου πολίτη από πυρά αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον υπέγραψε διαταγή με την οποία η Εθνοφρουρά καλείται να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης, καθώς και στην προστασία των πολιτών του Φέργκιουσον.

Στην απόφαση αυτή συνέβαλαν οι νέες συγκρούσεις της αστυνομίας με αγανακτισμένους νέους της πόλης λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή, για δεύτερη νύχτα, η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον από τις 12 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Η αστυνομία του Φέργκιουσον τόνισε ότι δέχθηκε επίθεση και δεν είχε «άλλη εναλλακτική». Από την άλλη πλευρά, οι διαδηλωτές έκαναν χρήση βομβών μολότοφ και έστησαν οδοφράγματα.

Τον πυροβόλησε έξι φορές

Ο φόνος του Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό στις 9 Αυγούστου πυροδότησε έκρηξη οργής στην κατοικούμενη από μαύρους - στην πλειονότητά τους -  κατοίκους πόλη. Την ίδια ώρα «φωτιές» ανάβουν τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία του άτυχου νέου καθώς από την προκαταρκτική ιδιωτική νεκροψία έδειξε, σύμφωνα με τους New York Times, ότι ο νεαρός άνδρας έχει πυροβοληθεί έξι φορές, οι δύο από αυτές στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τους New York Times, μια σφαίρα εισήχθη στο πάνω μέρος του κρανίου του Μπράουν, γεγονός που υποδηλώνει ότι το κεφάλι του ήταν λυγισμένο μπροστά όταν τον βρήκε. Εξού και το σκίτσο που δημοσιεύει η εφημερίδα. Αυτό ήταν και το θανάσιμο τραύμα, σύμφωνα με τον δρ. Μάικλ Μπάιντεν, τον πρώην διοικητή των ιατριδικαστών της Νέας Υόρκης που ήταν παρών στην νεκροψία, εκ μέρους της οικογένειας του Μπράουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα The New York Times. Πιθανότατα, συμπλήρωσε, η σφαίρα που προκάλεσε αυτό το μοιραίο τραύμα ήταν μια από τις τελευταίες που δέχθηκε ο 18χρονος.