Σε προσωρινή παύση από τα καθήκοντά του έχει τεθεί ο δήμαρχος της ελβετικής πόλης Μπάντεν, Γκέρι Μίλερ.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έλαβε την απόφαση εξαιτίας των καταγγελιών ότι τράβηξε γυμνές selfies μέσα στο γραφείο του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συμβουλίου, η διαθεσιμότητα του δημάρχου είναι προσωρινή μέχρι να  «ξεκαθαρίσει την κατάσταση».

Ο δήμαρχος που είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου και βουλευτής με το κόμμα των Πρασίνων, προστατεύεται από το τεκμήριο της αθωότητας, επισημαίνει το δημοτικό συμβούλιο του Μπάντεν.

Η απόφαση της διαθεσιμότητας ακολουθεί τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Schweiz am Sonntag που κατηγόρησε χθες τον Μίλερ ότι έστειλε σε μία γνωστή του selfies στις οποίες εικονίζεται γυμνός, τις οποίες τράβηξε στο γραφείο του κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, που απευθύνθηκε στα μέσα ενημέρωσης μέσω του δικηγόρου του, η γυναίκα με την οποία ο πολιτικός βρισκόταν σε επαφή είχε αρχίσει να τον πιέζει και τον είχε απειλήσει ότι θα αποκαλύψει την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης και σε τρίτους.

Την Πέμπτη η δημοτική αστυνομία του Μπάντεν συνέλαβε τη νεαρή γυναίκα.

Εκφράζοντας τη λύπη του που η υπόθεση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας, ο Γκέρι Μίλερ ανέφερε χθες ότι ο ίδιος ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας καθώς η νεαρή γυναίκα απειλούσε να αυτοκτονήσει.