current views are: 1

19 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση06:50

Στρατιωτική συμφωνία Αυστραλίας – Ινδονησίας

Στην υπογραφή νέας συμφωνίας για ανταλλαγή πληροφοριών και στρατιωτική συνεργασία προχώρησαν η Αυστραλία με την Ινδονησία. 

Δημοσίευση 06:50’
αρθρο-newpost

Στην υπογραφή νέας συμφωνίας για ανταλλαγή πληροφοριών και στρατιωτική συνεργασία προχώρησαν η Αυστραλία με την Ινδονησία. 

Στην υπογραφή νέας συμφωνίας για ανταλλαγή πληροφοριών και στρατιωτική συνεργασία προχώρησαν η Αυστραλία με την Ινδονησία

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσιοπ, πρόκειται να μεταβεί στην Ινδονησία σε λίγες μέρες για να συνυπογράψει με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Marty Natalegawa, επίσημη συμφωνία που θα προβλέπει τον ακριβή τρόπο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 

Η ομαλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είχε διακοπή ξαφνικά τον περασμένο χρόνο, όταν έγινε γνωστό ότι οι αυστραλιανές μυστικές υπηρεσίες είχαν παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του προέδρου της Ινδονησίας και της συζύγου του. 

Η διακοπή της συνεργασίας είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τουλάχιστον επτά ασκήσεις μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης και μιας άσκησης των ειδικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση πιθανής αεροπειρατείας.

 


σχετικα αρθρα