Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία, εξαιτίας ενός ύποπτου κρούσματος του ιού Έμπολα

Πρόκειται για μία γυναίκα  από τη δυτική Αφρική η οποία  διακομίστηκε στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου, αφού πρώτα είχε βρεθεί σε  γραφείο της υπηρεσίας εξεύρεσης απασχόλησης.

Η γυναίκα, με «υψηλό πυρετό» και «κυκλοφορικά προβλήματα», συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε μια «μολυσματική ασθένεια», διακομίστηκε σε νοσοκομείο της γερμανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ο Ρολφ Έρμπε, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

«Η ασθενής είναι απομονωμένη στο ασθενοφόρο και η ομάδα (των τραυματιοφορέων) έλαβε μέτρα προφύλαξης» ως την εισαγωγή της στην μονάδα μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου υπό την επίβλεψη ενός ιατρού εντατικολόγου, συνέχισε ο Έρμπε.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται η γυναίκα στο νοσοκομείο αυτό «θα πάρουν κάποιο χρόνο», πρόσθεσε ο ίδιος. Αλλά το γεγονός ότι η γυναίκα κατάγεται από τη δυτική Αφρική, όπου έχει ξεσπάσει μια πολύνεκρη επιδημία του Έμπολα, δικαιολογεί τη λήψη «σημαντικών μέτρων προφύλαξης», επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η γυναίκα είναι από τη Νιγηρία και είπε ότι είχε έλθει σε επαφή με ανθρώπους μολυσμένους από τον ιό Έμπολα.

Στο μεταξύ, το γραφείο της υπηρεσίας εύρεσης εργασίας όπου είχε πάει η ασθενής, στη βερολινέζικη συνοικία Πρεντσλάουερ Μπεργκ, έκλεισε για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτό και όσοι αναζητούσαν εργασία και βρίσκονταν εκεί έφυγαν.

Πολλά πρόσωπα τα οποία ήλθαν σε άμεση επαφή με την ασθενή αναμένεται να υποβληθούν επίσης σε εξετάσεις στο νοσοκομείο Charité.