Σε νέο κύκλο αιματοχυσίας ξαναπέφτουν Ισραήλ και Παλαιστίνη. Αν και η παράταση της εκεχειρίας για 24 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα ίσχυε, τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και έπληξαν το νότιο Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις οι επιθέσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διέταξε τον στρατό να απαντήσει στις ρίψεις ρουκετών και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πλήξει τρομοκρατικούς στόχους στη Γάζα.

Ήδη οι ΙΕΔ έπληξαν στόχο στη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά μετά από πολλές ημέρες.

Ο στρατός έβαλε στο στόχαστρο μια περιοχή στη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Φεύγουν από το Κάιρο οι διαπραγματευτές

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στους Ισραηλινούς διαπραγματευτές που βρίσκονται στο Κάιρο να επιστρέψουν στο Ισραήλ, με αφορμή τη ρίψη των ρουκετών, παρά την εκεχειρία που επρόκειτο να λήξει απόψε τα μεσάνυχτα.

Πριν από την εξέλιξη αυτή, η Χαμάς είχε επιρρίψει στο Ισραήλ την ευθύνη για την κατάρρευση των συνομιλιών που είχαν ως στόχο την επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης στην περιοχή.