Τρίτη γέφυρα που θα συνδέει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία αναμένεται να χτιστεί στον ποταμό Δούναβη και το κόστος κατασκευής της αναμένεται να κυμανθεί από 200 έως 270 εκατομμύρια ευρώ.

Η ακριβής τοποθεσία κατασκευής, αναμένεται να γνωστοποιηθεί τους επόμενους δύο μήνες, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Ελεάν Γκάγκοφ, στις μελέτες βιωσιμότητας αναφέρονται και οι τέσσερις πιθανές τοποθεσίες κατασκευής της γέφυρας. Οι τέσσερις επιλογές (όπως, προς το παρόν, προτείνονται από τις μελέτες) είναι τα σημεία Οριάχοβο-Μπέτσετ, Σιλίστρα-Καλαράσι, Ρούσε-Τζιούρτζιου και Νικοπόλ-Τούρνου Μαγκουρέλε.

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία εξέφρασαν τη βούλησή τους να κατασκευάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γέφυρες μπορούν, ούτως ώστε να επιτύχουν τη σύνδεση των φτωχότερων περιφερειών τους στις δύο πλευρές του Δούναβη και, παράλληλα, να προσελκύσουν επενδύσεις, με στόχο την αύξηση της επιχειρηματικότητας και του εισοδήματος των πολιτών.