current views are: 1

19 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση18:43

Ρουκέτες της Χαμάς σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ – Δύο νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές

Η εκεχειρία «έσπασε» σήμερα στη Γάζα, και μαζί της εξανεμίζονται οι ελπίδες για μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Δημοσίευση 18:43’
αρθρο-newpost

Η εκεχειρία «έσπασε» σήμερα στη Γάζα, και μαζί της εξανεμίζονται οι ελπίδες για μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Η εκεχειρία «έσπασε» σήμερα στη Γάζα, και μαζί της εξανεμίζονται οι ελπίδες για μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Κάπως έτσι, το βράδυ της Τρίτης ένας πύραυλος προερχόμενος από τον αποκλεισμένο θύλακα, χτύπησε το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη το βράδυ της Τρίτης και επικράτησε πανικός, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη αργά το βράδυ της Τρίτης υποστηρίζοντας πως εκτοξεύτηκαν 40 ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση, μία εξ αυτών στόχευσε το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ Μπεν Γκουριόν, μεταφορικό κόμβο για τη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν πως δεν έχουν καταγραφεί χτυπήματα στο αεροδρόμιο.

Σειρήνες ήχησαν και στην Ιερουσαλήμ, με τις αρχές να αναφέρουν πως το αντιπυραυλικό σύστημα της πόλης κατέρριψε μία ρουκέτα δίχως να αναφερθούν θύματα ή ζημιές.

Εντωμεταξύ ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους Ισραηλινούς που κατοικούν σε απόσταση έως 80 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα, πέρα του Τελ Αβίβ, να ανοίξουν τα καταφύγια.

Δύο νεκροί στη Γάζα από τις επιδρομές

Στο μεταξύ, ένα κοριτσάκι 2 ετών και μια γυναίκα είναι οι πρώτες απώλειες στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους το Ισραήλ εξαπέλυσε 35 αεροπορικές επιδρομές, μια εκ των οποίων είχε στόχο ένα σπίτι και προκάλεσε το θάνατο του μικρού κοριτσιού και της γυναίκας.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέταξε επιθέσεις σε αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος κατά παραβίαση της εκεχειρίας.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων υπό την επίβλεψη της Αιγύπτου κατέρρευσαν και επίσημα.

«Η εκεχειρία είναι νεκρή και το Ισραήλ είναι υπεύθυνο», δήλωσε ο Αζάμ αλ-Αχμέντ, επικεφαλής της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στις έμμεσες διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας αμέσως μετά τη λήξη τα μεσάνυχτα της 24ωρης εκεχειρίας, ο Αζάμ αλ-Αχμέντ που είναι στενός σύμβουλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι «το Ισραήλ ματαίωσε τις επαφές που θα μπορούσαν να φέρουν την ειρήνη (…) υπήρχε μια ισραηλινή απόφαση να οδηγήσει σε αποτυχία τις συνομιλίες του Καΐρου».

 

 


σχετικα αρθρα