Σε μια ενωτική κίνηση, επέστρεψαν στις θέσεις τους οι κούρδοι υπουργοί οι οποίοι είχαν αναστείλει τη συμμετοχή τους στην ιρακινή κυβέρνηση.

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, κάλεσε επίσης τον κόσμο να στηρίξει τη χώρα του έναντι των τζχιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Επέστρεψα στη Βαγδάτη ως υπουργός Εξωτερικών», δήλωσε προς το Ρόιτερς ο Κούρδος Χοσιάρ Ζεμπάρι.

Ο Ζεμπάρι κάλεσε επίσης τον κόσμο να υποστηρίξει το Ιράκ στον αγώνα του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, καθώς η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φέρεται ότι εικονίζεται ο αποκεφαλισμός ενός αμερικανού δημοσιογράφου που είχε απαχθεί στη Συρία.

Ο Ζεμπάρι δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι μια απειλή για τον κόσμο και όχι μόνο για τις εθνοτικές μειονότητες του Ιράκ, μέλη των οποίων σκότωσε κατά την τελευταία επίθεσή του στο βορρά.

Οι Κούρδοι υπουργοί είχαν αποχωρήσει από την κυβέρνηση του Νούρι αλ-Μάλικι επειδή ο πρωθυπουργός τους κατηγόρησε ότι προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες όταν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν σαρώσει τον Ιούνιο το βόρειο Ιράκ.

TAGS