Μέτα για την προώθηση της κατασκευής κατοικιών θα λάβει, όπως ανακοίνωσε, ο Φρανσουά Ολάντ.

Στόχος του Γάλλου προέδρου, όπως ο ίδιος τον διευκρίνησε, είναι η τιθάσευση των ποσοστών ανεργίας που έχουν φτάσει σε επίπεδα - ρεκόρ.

Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί νωρίτερα αυτό το μήνα να αντικαταστήσει ένα σχέδιο ύψους 2,5 δισεκ. ευρώ για την μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών στους χαμηλόμισθους, το οποίο ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λε Μοντ», ο Ολάντ επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στο πλαίσιο το προϋπολογισμού για το 2015 ώστε να υπάρξει μια φοροαπαλλαγή παρόμοιας κλίμακας για τους χαμηλόμισθούς.

«Ο στόχος μας είναι σαφής: να εκσυγχρονίσουμε την οικονομία προωθώντας την ανταγωνιστικότητα και βοηθώντας τις επενδύσεις καθώς και τις θέσεις εργασίας», τονίζει ο Ολάντ στη συνέντευξη.

Ο πρόεδρος επαναλαμβάνει τις γαλλικές εκκλήσεις προς την ΕΕ και την κεντρική τράπεζά της να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και της εξασθένησης του ευρώ, για το οποίο είπε πως εξακολουθεί να είναι υπερτιμημένο.