Η αλήθεια είναι πως ο Αμπντουλάχ Γκιουλ – απερχόμενος πρόεδρος της Τουρκίας- παραμερίστηκε αρκετά στις διαδικασίες διαδοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κυβερνών κόμμα AKP.

Και μπορεί ο πρώην πρόεδρος να μην έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, ωστόσο η... σύζυγος του βγήκε μπροστά και έσυρε το... χορό των αντιδράσεων.

«Εγώ θα ξεκινήσω την ιντιφάντα», Χαϊρουνισά Γκιουλ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη στάση του AKP απέναντι στο σύζυγό της, και κατά τη χτεσινή δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο αρνήθηκε να κάνει χειραψία με γνωστούς για τις σχέσεις τους με το περιβάλλον του Ερντογάν δημοσιογράφους.

«Τώρα αγωνίζονται για να πάρουν μέρος στην νέα οικογενειακή φωτογραφία. Νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε. Ο Πρόεδρος δεν λέει τίποτα λόγω της ευγένειάς του. Όλα τα γνωρίζουμε», είπε η κυρία Γκιουλ και τόνισε:

«Μας γνωρίζετε εδώ και χρόνια. Εμείς δεν έχουμε αλλάξει. Κοιτάξτε όμως την αλλαγή πώς έχουν αλλάξει όλοι αυτοί. Γνωρίζω τα πάντα. Τώρα σωπαίνω, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ».

Ο ίδιος ο Γκιουλ έκανε χτες λόγο για ασέβεια προς το πρόσωπό του από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δίχως όμως να αναφέρει ονόματα.