Τουλάχιστον είκοσι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες ακόμα τραυματίστηκαν έπειτα από την επανέναρξη των εχθροπαξιών και  των αεροπορικών επιδρομών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ μάλιστα των νεκρών αναφέρεται και η σύζυγος και το παιδί του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς.

Οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα ξανάρχισαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, αφού νωρίτερα τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα έπληξαν το νότιο Ισραήλ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Στο μεταξύ η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ προειδοποίησαν εκ νέου τς διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να πάψουν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ αρχής γενομένης από αύριο το πρωί.

«Προειδοποιούμε τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και τις προτρέπουμε να σταματήσουν να προσγειώνουν (τα αεροσκάφη τους) στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν αρχής γενομένης από αύριο στις 6 το πρωί» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) δήλωσε σε μια τηλεοπτική εμφάνισή του ο Αμπού Ουμπέιντα, εκπρόσωπος τύπου των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ.

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την φύση αυτής της προειδοποίησης, όμως το αεροδρόμιο έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρουκετών της Χαμάς.

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής Χαμάς ανέφερε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχουν τερματιστεί μετά την ισραηλινή επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της συζύγου και του γιου του ηγέτη τους, Μοχάμεντ Ντέιφ.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου της Γάζας —ο τρίτος μέσα σε διάστημα έξι ετών— έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 2.038 Παλαιστίνιοι, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 10.300.