Σάλο προκαλεί στην Ολλανδία η είδηση ότι η κυβέρνηση πλήρωσε 461.000 ευρώ για την ανέγερση φράκτη γύρω από την παραθαλάσσια βίλα του βασιλιά Γουλιέλμου Αλεξάνδρου στη νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου RTL επικαλείται έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι ένας γείτονας έλαβε το ποσό των 461.000 ευρώ καθώς ενοικίασε στην ολλανδική κυβέρνηση για ένα διάστημα 30 ετών ένα οικόπεδο με το οποίο γειτνιάζει το ακίνητο προκειμένου να κατασκευαστεί ο φράκτης.

Το οικόπεδο έχει αγοραστική αξία περίπου 35.000 ευρώ μόνο.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για αυτή την είδηση, με δημοφιλείς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους να θέτουν υπό αμφισβήτηση την χρήση αυτή των χρημάτων των φορολογουμένων.

Σήμερα ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αλεξάντερ Πέκτολντ δήλωσε ότι θα απαιτήσει διευκρινίσεις για την ανάγκη του να ξοδευτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα φράκτη.

«Η κυβέρνηση πρέπει προφανώς να προστατεύει το βασιλιά, όμως πρέπει επίσης να αποφεύγει τα άχρηστα έξοδα» είπε ο ίδιος όπως μετέδωσε το RTL.

Είναι η δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι που τα έξοδα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας γίνονται πρωτοσέλιδη είδηση.

Τον Ιούνιο βουλευτές είχαν καταθέσει ερωτήματα στο κοινοβούλιο για την ανακαίνιση ύψους 900.000 ευρώ ενός εκ των οικογενειακών παλατιών.

Η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις οικονομικές λεπτομέρειες της κατασκευής του φράκτη.

O Γουλιέλμος Αλέξανδρος αγόρασε την θερινή κατοικία το 2012.