Κάλεσμα στους βόσνιους να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος απηύθυνε ο ηγέτης ενός εκ των δύο μεγαλύτερων ριζοσπαστικών ισλαμικών κοινοτήτων της Βοσνίας Μπιλάλ Μπόσνιτς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dnevni Avaz του Σαράγεβο, το κάλεσμα αυτό του Μπόσνιτς προς τους νεαρούς μουσουλμάνους της Βοσνίας βιντεοσκοπήθηκε στη διάρκεια ομιλίας προς υποστηρικτές του, στην περιοχή Κάζιν της βορειοδυτικής Βοσνίας.

Στην ομιλία του, ο Μπόσνιτς φέρεται να ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «η αλήθεια του Ισλαμικού Κράτους θα επικρατήσει», συμπληρώνοντας:

«Δεν είναι ο Μπιλάλ (δηλ. ο ίδιος) που το λέει αυτό. Το έχουν πει εκείνοι που δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος και έχουν θυσιάσει τη ζωή τους γι' αυτόν τον σκοπό. Αυτό θα επικρατήσει παρά τις πολλές επιθέσεις από εκείνους που τελούν σε σύγχυση αλλά και από αυτούς που δεν είναι σε σύγχυση αλλά πολεμούν κατά της αλήθειας».

Σε επικοινωνία της η εφημερίδα με τον Μπόσνιτς, ρώτησε γιατί στηρίζει μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως το «Ισλαμικό Κράτος» και ο ηγέτης μιας εκ των ριζοσπαστικών ισλαμικών κοινοτήτων της Βοσνίας απάντησε ότι οι δηλώσεις του έχουν παρερμηνευτεί.