Ισχυρισμούς ότι κατέλαβε δύο τεθωρακισμένα που ανήκουν σε μια αερομεταφερόμενη μεραρχία του ρωσικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία διατύπωσε το Κίεβο σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σε μάχες κοντά στο Λουγκάνσκ, οι Ουκρανοί στρατιώτες κατέλαβαν δύο θωρακισμένα της αερομεταφερόμενης μεραρχίας του Πσκοφ στη Ρωσία. Στο ένα από τα οχήματα βρέθηκε ένα σύνολο ντοκουμέντων: μια άδεια οδήγησης και στρατιωτικά έγγραφα».

«Το προσωπικό και τα οχήματα ανήκουν στην στρατιωτική μονάδα 74268 του πρώτου λόχου αλεξιπτωτιστών των αερομεταφερόμενων δυνάμεων του Πσκοφ», στη βορειοδυτική Ρωσία, ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο.

«Ανάμεσα στα αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν περιλαμβάνεται ένα σακίδιο αξιωματικού» ενός ίλαρχου, συνέχισε ο Λισένκο, προσθέτοντας πως το πλήρωμα των τεθωρακισμένων οχημάτων αυτό τα εγκατέλειψε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Αν οι πληροφορίες αυτές αποδειχθούν αληθείς θα πρόκειται για την πρώτη αδιάσειστη απόδειξη της εμπλοκής των ρωσικών τακτικών δυνάμεων στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.