current views are: 1

21 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση12:23

Πήρε εξιτήριο γιατρός που προσβλήθηκε από Έμπολα

Εξιτήριο πήρε ένας Αμερικανός γιατρός που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία και χορηγήθηκε θεραπεία με ένα πειραματικό σκεύασμα.

Δημοσίευση 12:23’
αρθρο-newpost

Εξιτήριο πήρε ένας Αμερικανός γιατρός που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία και χορηγήθηκε θεραπεία με ένα πειραματικό σκεύασμα.

Εξιτήριο πήρε ένας Αμερικανός γιατρός που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία και του χορηγήθηκε θεραπεία με ένα πειραματικό σκεύασμα.

Στον Κεντ Μπράντλι το ZMapp, ένα πειραματικό σκεύασμα το οποίο έχει δοκιμαστεί μόνο σε μια φούχτα ασθενείς μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στη δυτική Αφρική.

Ο γιατρός είχε μεταφερθεί αεροπορικώς στις ΗΠΑ από τη Λιβερία και σήμερα έλαβε εξιτήριο από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Έμορι, στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο του νοσοκομείου, ο Μπράντλι αναμενόταν να αναχωρήσει από το νοσοκομείο εντός της ημέρας.

Ο γιατρός —σύμφωνα με τη χριστιανική οργάνωση αρωγής για την οποία εργάζεται— ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση πριν μεταφερθεί στις ΗΠΑ, στις 2 Αυγούστου.

Οι εξετάσεις αίματος του Μπράντλι έπρεπε να είναι αρνητικές σε ό,τι αφορά την παρουσία του Έμπολα επί δύο ημέρες πριν του δοθεί εξιτήριο, σύμφωνα με το CNN.


σχετικα αρθρα