Τρεις στρατιωτικοί διοικητές της Χαμάς έπεσαν νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από επιδρομές του Ισραήλ.

Οι διοικητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ σκοτώθηκαν στη Ράφα σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, 36 ώρες μετά την επανάληψη των εχθροπραξιών στο παλαιστινιακό έδαφος, σύμφωνα με τις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Δύο από αυτούς, οι Ραέντ Άταρ και Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, περιλαμβάνονταν στα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. 
Εμπλέκονταν σε διάφορες επιθέσεις και σε δύο γεγονότα που σημάδεψαν τους Ισραηλινούς: Την απαγωγή του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ το 2006 και τον θάνατο τριών στρατιωτών στη Ράφα την 1η Αυγούστου.

Στην επιδρομή εναντίον των διοικητών των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι στη Ράφα, την πόλη που συνορεύει με την Αίγυπτο και η οποία είναι μια από τις πλέον πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Η επιδρομή δεν άφησε μέσα και κοντά στο κτίριο όπου βρίσκονταν τα θύματα παρά έναν κρατήρα και ερείπια.

Παράλληλα στην πόλη της Γάζας ακόμη τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιδρομής σε νεκροταφείο, όπου οι τέσσερις άνδρες έθαβαν συγγενείς τους που είχε σκοτωθεί το πρωί. Τα νέα αυτά θύματα αυξάνουν σε τουλάχιστον 19 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους σήμερα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών.