current views are: 1

21 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση16:21

Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας θα είναι ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δημοσίευση 16:21’
αρθρο-newpost

Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας θα είναι ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας θα είναι ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως αναμενόταν.

Ο Νταβούτογλου θα αντικαταστήσει τον Ερντογάν τόσο στην αρχηγεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αλλά και στη θέση του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

«Προτάθηκαν πολλοί υποψήφιοι, αλλά έπρεπε να εκλέξουμε έναν και αυτό το κάναμε με μια αντίληψη που θέτει υπεράνω όλων την ενότητα του κινήματός μας» είπε και τόνισε ότι «υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να σπείρουν τη διχόνοια μέσα στο κόμμα μας. Υπήρξαν μάλιστα τέτοια σενάρια στα μέσα ενημέρωσης», επεσήμανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προσέθεσε: 

«Η πραγματική δοκιμασία για τον νέο αρχηγό και το κόμμα μας αρχίζει μετά το συνέδριό μας την 27η Αυγούστου. Πιστεύω ότι θα περάσουμε από αυτήν τη δοκιμασία με ενότητα και ότι το κόμμα θα αγκαλιάσει τον νέο αρχηγό του».

 

Μία μέρα αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα προέδρου της δημοκρατίας και την 29η Αυγούστου αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νταβούτογλου.


σχετικα αρθρα