current views are: 1

21 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση18:15

Ανάρρωσαν ασθενείς του Έμπολα

Οι δύο Αμερικανοί εθελοντές που είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα ενώ φρόντιζαν ασθενείς στη Λιβερία ανέρρωσαν πλήρως.

Δημοσίευση 18:15’
αρθρο-newpost

Οι δύο Αμερικανοί εθελοντές που είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα ενώ φρόντιζαν ασθενείς στη Λιβερία ανέρρωσαν πλήρως.

Οι δύο Αμερικανοί εθελοντές που είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα ενώ φρόντιζαν ασθενείς στη Λιβερία ανέρρωσαν πλήρως και τους δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν, ανακοίνωσαν σήμερα οι θεράποντες ιατροί τους.

Ο 33χρονος Δρ. Κεντ Μπράντλι και η 60χρονη ιεραπόστολος Νάνσι Ράιτμπολ είχαν επαναπατριστεί στα τέλη Ιουλίου και μεταφέρθηκαν αμέσως για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έμορι, στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

«Η έξοδός τους από το νοσοκομείο δεν συνιστά κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Δρ. Μπρους Ρίμπνερ, ο διευθυντής του τμήματος λοιμωδών ασθενειών του Έμορι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Η Ράιτμπολ πήρε εξιτήριο στις 19 Αυγούστου και δεν εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους. Ο Μπράντλι ήταν χαμογελαστός, περιστοιχισμένος από την ομάδα των γιατρών και των νοσηλευτών που τον φρόντισαν.

«Σήμερα είναι η ημέρα των θαυμάτων. Είμαι πολύ συγκινημένος που επέζησα, που είμαι καλά και που επανενώθηκα με την οικογένειά μου. Ευχαριστώ τον Θεό που μου χάρισε τη ζωή», είπε ο Μπράντλι. Ο γιατρός, ο οποίος εργάζεται για τη χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση Samaritan’s Purse, είπε ότι προσευχόταν να ζήσει και η προσευχή αυτή εισακούστηκε. Πρόσθεσε ότι ελπίζει η δική του περιπέτεια να σταθεί αφορμή για να καταλάβει ολος ο κόσμος την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αφρική.

Ο Μπρους Ρίμπνερ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν το πειραματικό φάρμακο που χορηγήθηκε στους δύο ασθενείς τους βοήθησε όντως να αναρρώσουν. «Η ειλικρινής απάντηση είναι ότι δεν έχουμε ιδέα», απάντησε.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 2.473 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα και 1.350 από αυτούς έχουν πεθάνει από τον περασμένο Μάρτιο, όταν καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα στη νοτιοανατολική Γουινέα. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα και θάνατοι μόνο στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Νιγηρία, μολονότι αναφέρθηκαν “ύποπτες” περιπτώσεις και σε άλλες χώρες. 

Την ίδια ώρα, στη Λιβερία, δύο γιατροί και μια νοσοκόμα οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και τους χορηγείται το πειραματικό φάρμακο ZMapp εμφανίζουν ενδείξεις βελτίωσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η κατάσταση της νοσοκόμας και του ενός από τους γιατρούς έχει βελτιωθεί σημαντικά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Τόλμπερτ Νιένσουα.

Η κατάσταση του δεύτερου γιατρού παραμένει σοβαρή, αλλά έχει επίσης βελτιωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

 


σχετικα αρθρα