Πάνω από 12.000 μαχητές τζιχαντιστές από 50 χώρες επισκέφθηκαν τη Συρία

Πάνω από 12.000 μαχητές τζιχαντιστές από 50 χώρες επισκέφθηκαν τη Συρία

Τους 12.000 αγγίζουν οι ξένοι μαχητές τζιχαντιστές από 50 διαφορετικές χώρες που έχουν επισκεφθεί τη Συρία από την αρχή της εμφύλιας σύγκρουσης εδώ εκεί περισσότερο από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μεταξύ των ξένων μαχητών βρίσκεται και ένας «μικρός αριθμός αμερικανών» και συγκεκριμένα περίπου 100 τζιχαντιστές. 

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περίπου 12.000 μαχητές στη Συρία από τουλάχιστον 50 χώρες συμπεριλαμβανομένων μερικών αμερικανών που επισκέφτηκαν τη Συρία από την αρχή της σύγκρουσης το Μάρτιο του 2011», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χάρφ.

«Δεν μπορούν να είναι όλοι εκεί», είπε η Χάρφ χωρίς να θέλει να δώσει μια ακριβή εικόνα για τον αριθμό των αμερικανών πολιτών που συνεργάζονται μαζί με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΕΙ) ή άλλες υπερ-ριζοσπαστικές ομάδες στη Συρία. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει δημοσίως στο υψηλότερο επίπεδο τις ανησυχίες τους σχετικά με τους κινδύνους από τους δυτικούς τζιχαντιστές, ειδικά όταν αυτοί θα επιστρέψουν στις χώρες τους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο