Δραματικά αυξήθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων στη Χιροσίμα της δυτικής Ιαπωνίας η οποία προσπαθεί να συνέλθει από το φονικό σοκ των κατολισθήσεων των προηγούμενων 24ώρων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό ο αριθμός των αγνοουμένων ανέβηκε στους 51 χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα αυτός ο αριθμός να αυξηθεί περαιτέρω και ενώ οι διασώστες συνεχίζουν την αναζήτηση επιζώντων στις πληγείσες περιοχές, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. 

Όμως οι περίπου 3.000 διασώστες, μεταξύ των οποίων είναι 600 στρατιώτες, αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις έρευνες τους αργά την Πέμπτη, μετά από μια δυνατή νεροποντή η οποία ανάγκασε τις αρχές να ζητήσουν την εκκένωση ενός επικίνδυνου, για νέες κατολισθήσεις, τμήματος της Χιροσίμα της ιστορικής πόλης, που βρίσκεται 700 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του Τόκιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. 

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 39 ανθρώπων από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν σε τουλάχιστον 31 σημεία στο βόρειο τμήμα της πόλης. 

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν τα σπίτια τους στις περιοχές της Φουκουόκα και του Ναγκασάκι καθώς υπάρχει προειδοποίηση για κατολισθήσεις και υπερχείλιση ποταμών εξ αιτίας των βροχοπτώσεων.