Άγνωστοι άνοιξαν πυρ μέσα σε σουνιτικό τέμενος στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα στο Ιράκ.

Από τα πυρά σκοτώθηκαν τουλάχιστον 68 άτομα, όπως δήλωσε μια πηγή των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Μπακούμπα της επαρχίας Ντιγιάλα

Νωρίτερα, διάφορες πηγές είχαν κάνει λόγο για 32 ως 40 νεκρούς.

Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης δεν είναι ακόμη οριστικός, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέραν των δεκάδων νεκρών, δεκάδες είναι και οι τραυματίες.

Αντιφατικές είναι όμως οι πληροφορίες και ως προς την ταυτότητα των δραστών της αιματηρής επίθεσης.

Κατά πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τη σφαγή διέπραξαν σιίτες παραστρατιωτικοί, πληροφορία που έδωσαν επίσης πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Άλλες πηγές ωστόσο που μίλησαν AFP ανέφεραν ότι μπορεί να πρόκειται για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), της οργάνωσης των σουνιτών τζιχαντιστών η οποία έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση στο βόρειο και στο δυτικό Ιράκ.

Η επίθεση σημειώνεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία στη Βαγδάτη καταβάλλονται προσπάθειες να σχηματιστεί μια κυβέρνηση όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους σουνίτες εξτρεμιστές, η προέλαση των οποίων έχει θορυβήσει δυτικές κυβερνήσεις.

TAGS