Η Χαμάς «θα πληρώσει ακριβά» για το θάνατο του τετράχρονου Ισραηλινού από βλήμα όλμου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι ο στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι πετύχουν το στόχο της στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» που ξεκίνησε την 8η Ιουλίου.

Τις δηλώσεις Νετανιάχου μετέφερε ένας από τους εκπρόσωπούς του, ο Οφίρ Γκέντελμαν.

Την ίδια ώρα η ισραηλινή κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη φωτογραφία της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ την οποία ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter προκειμένου να καταγγείλει τη Χαμάς συνδέοντάς την με το Ισλαμικό Κράτος, την εξτρεμιστική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία αυτή. Η φωτογραφία αποσύρθηκε έπειτα από σωρεία επικρίσεων.

Ο Νετανιάχου καταφέρθηκε εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του: «η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος είναι η Χαμάς. Είναι οι εχθροί όλων των πολιτισμένων χωρών».

Ο επίσημος λογαριασμός του υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε στη συνέχεια το ίδιο σύνθημα διαβεβαιώνοντας ότι «οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Χαμάς είναι οι εχθροί της ειρήνης και όλων των πολιτισμών κρατών».
Αργότερα ωστόσο το υπουργείο έσβησε αυτό το μήνυμα από το Twitter και ένας υπεύθυνος επιβεβαίωσε, χωρίς να κατονομαστεί, ότι το να «χρησιμοποιηθεί αυτή η φωτογραφία ήταν ανάρμοστο».

Ένας εκ των ηγετών της Χαμάς, ο Έζατ αλ Ρισκ κατηγορηματικά απέρριψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook «την απόπειρα του Νετανιάχου να συσχετίσει τη Χαμάς με μια άλλη οργάνωση, κάνοντας λόγο για μια «εκστρατεία παραπληροφόρησης».