current views are: 1

23 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση10:17

Στο Κίεβο η Μέρκελ – Στόχος η εκεχειρία

Επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό πραγματοποιεί η Άνγκελα Μέρκελ στο Κίεβο.

Δημοσίευση 10:17’
αρθρο-newpost

Επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό πραγματοποιεί η Άνγκελα Μέρκελ στο Κίεβο.

Επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό πραγματοποιεί η Άνγκελα Μέρκελ στο Κίεβο.

Η γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στην Ουκρανία το πρωί του Σαββάτου και αναμένεται ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να μετριάσει τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των αυτονομιστών.

Η Μέρκελ σχεδιάζει επίσης να συναντήσει τον ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ και δημάρχους απ’ όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης της περιφέρειας του Ντονέτσκ που αποτελεί μια από τις εστίες της εξέγερσης.

«Το ταξίδι στο Κίεβο είναι δύσκολο και αποτελεί μια έκφραση υποστήριξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Ο στόχος μας είναι οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός».

Χθες, Παρασκευή, η Μέρκελ δήλωσε πως η Ρωσία υπάρχει κίνδυνος να κλιμακώσει μια ήδη τεταμένη κατάσταση. Έθεσε το ζήτημα στη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών της με τον Πούτιν, τον Ποροσένκο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Παρά της ενέργειες της Ρωσίας, η Μέρκελ δήλωσε πως θα πρέπει να επιτραπεί στη ρωσική αυτοκινητοπομπη που μεταφέρει βοήθεια να φθάσει αυτούς που έχουν ανάγκη στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές καθώς και στις ουκρανικές αυτοκινητοπομπές βοήθειας να φθάσουν στις ίδιες περιοχές.
Ο Πούτιν απέρριψε τις επικρίσεις της Μέρκελ.


σχετικα αρθρα