Πέντε Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους βομβαρδίστηκε στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Τα πέντε θύματα ένας 28χρονος άνδρας, η σύζυγός του, 26 ετών, οι γιοι τους, τριών και τεσσάρων ετών αντίστοιχα και η 45χρονη θεία του άνδρα-- έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ.

Τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα από την επανάληψη των εχθροπραξιών την Τρίτη, εννέα ημέρες μετά την εφαρμογή της προσωρινής εκεχειρίας. Από την έναρξη της σύγκρουσης στις 8 Ιουλίου, τουλάχιστον 2.097 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων το 70,73% είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Σύμφωνα με τη Unicef, τουλάχιστον 480 παιδιά, ηλικίας από 10 ημερών έως 17 ετών, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης.
Στο Ισραήλ ένα τετράχρονο αγοράκι σκοτώθηκε χθες βράδυ από παλαιστινιακή οβίδα. Εκτός από το θύμα αυτό, 64 στρατιώτες και τρεις άμαχοι είναι οι απώλειες στην ισραηλινή πλευρά.

«Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά την επίθεση αυτή», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου που υποσχέθηκε κλιμάκωση των επιχειρήσεων.