Κοντά στα ίχνη του τζιχαντιστή που αποκεφάλισε μπροστά στην κάμερα τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς ΦόλεΪ εκτιμάται ότι βρίσκονται οι βρετανικές αρχές.

Όπως γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο «Τζον» πιθανολογείται ότι είναι ο βρετανός ράπερ Abdel-Majed Abdel Bary, ενώ οι άλλοι δύο ύποπτοι, φέρονται να είναι ο Abu Abdullah al-Britani και ο Abu Hussein al-Britani. Οι τρεις του μάλιστα είναι γνωστοί ως «The Beatles».

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ο 23χρονος  ράπερ μεγάλωσε με τη μητέρα του στο ανατολικό Λονδίνο σε μία πολυτελή κατοικία, αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών.

Καθώς μεγάλωνε ο Abdel-Majed εξέφραζε σκληροπυρηνικές πεποιθήσεις έπειτα από τη βρετανική συμμετοχή στον πόλεμο του Ιράκ και το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με ιμάμηδες και στη συνέχεια να εγκαταλείψει το Λονδίνο για τη Συρία, όπου λέγεται ότι εντάχθηκε στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Στα μέσα του Αυγούστου είχε κυκλοφορήσει μία φωτογραφία του που τον απεικόνιζε να κρατά ένα κεφάλι άνδρα, ενώ ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter που πλέον έχει απενεργοποιηθεί συνήθιζε να ανεβάζει τέτοιους είδους φωτογραφίες. 

Οι μυστικές υπηρεσίες, στρέφουν τις έρευνες τους στον λονδρέζο ράπερ καθώς εκτιμούν ότι τόσο ο σωματότυπος όσο και η προσφορά του εκτελεστή ταιριάζουν με αυτές του Abdel-Majed.

Ποιος είναι ο Abdel-Majed

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun ο Abdel-Majed, είναι γιος του Αντέλ Αμντούλ Μπάρι, ο οποίος απελάθηκε από τη Βρετανία στις ΗΠΑ καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβεία στην ανατολική Αφρική, ενώ λέγεται πως διατηρούσε στενές επαφές με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά τη... γέννηση της Αλ Κάιντα και ακόμα πιο στενή σχέση με τον υπ'αριθμόν δύο της οργάνωσης Αλ Ζαουάχρι.