Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής «καταδίκασε σθεναρά» την «άφρονα» και «αποτρόπαιη» επίθεση εναντίον ενός σουνιτικού τεμένους στο Ιράκ, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή της προς όλους τους Ιρακινούς ηγέτες να αγωνιστούν μαζί εναντίον του εξτρεμισμού των ισλαμιστών. 

Σιίτες παραστρατιωτικοί άνοιξαν πυρ μέσα σε ένα σουνιτικό τέμενος στην πόλη Μπακούμπα, στην επαρχία Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 70 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 20. Αυτή η επίθεση εγείρει τον κίνδυνο να υπονομευτούν οι προσπάθειες των αρχών του Ιράκ με στόχο να συστρατευθούν οι σουνίτες στον αγώνα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). 

Σε μια ανακοίνωση καταδίκης αυτής της «βάρβαρης» επίθεσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε την «επείγουσα ανάγκη οι Ιρακινοί ηγέτες από το σύνολο του πολιτικού φάσματος να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να συμβάλουν να ενωθεί η χώρα εναντίον όλων των εξτρεμιστικών βίαιων οργανώσεων». 

«Επιπλέον», επέμεινε το αμερικανικό ΥΠΕΞ, «καλούμε όλους τους Ιρακινούς ηγέτες να ολοκληρώσουν την διαδικασία σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει το Σύνταγμα, και να ενωθούν εναντίον όλων των βίαιων εξτρεμιστικών οργανώσεων».