Εντείνονται οι διώξεις κατά τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων στην Βρετανία έπειτα από τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Τερίσα Μέι, σχεδιάζεται η διεύρυνση των νομικών εξουσιών των βρετανικών αρχών, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να εμποδίζει πολίτες της χώρας να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν, αλλά και να μπορεί να περιορίζει την έκφραση εξτρεμιστικών απόψεων εντός της χώρας.

Σε άρθρο της το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Daily Telegraph», η κ. Μέι ανέφερε τα μέτρα περιλαμβάνουν την αφαίρεση των διαβατηρίων Βρετανών που επιδιώκουν να μεταβούν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν, την αφαίρεση της βρετανικής υπηκοότητας από πρόσωπα που έχουν διπλή υπηκοότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις την αφαίρεση της υπηκοότητας από Βρετανούς γόνους μεταναστών.

Η κ. Μέι υποστήριξε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση θα πατάξει οργανώσεις που προπαγανδίζουν εξτρεμιστικές απόψεις, προσθέτοντας ότι θα μπορεί να θέτει εκτός νόμου οργανώσεις ακόμη κι εάν δεν εμπλέκονται άμεσα σε τρομοκρατικές ενέργειες.