Το τελευταίο γράμμα του αμερικανού δημοσιογράφου, που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστές στη Συρία, προς την οικογένειά του είδε το φως της δημοσιότητας. 

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, το γράμμα του Τζέιμς Φόλεϊ στο οποίο μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι θα είναι σπίτι για τον γάμο της αδελφής του, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, καθώς οι απαγωγείς του δεν του επέτρεψαν να το στείλει, μιας και ήταν αμερικανός.

Τα τελευταία λόγια του Φόλεϊ προς την οικογένειά του αποκάλυψε ένας 25χρονος φωτορεπόρτερ από την Δανία, ο Daniel Rye Ottosen, ο οποίος έζησε επί 13 μήνες δίπλα του κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στη Συρία.

Ο Ottosen απελευθερώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και τηλεφώνησε στην μητέρα του Φόλεϊ για να της μεταφέρει να λόγια του γιου της, τα οποία είχε απομνημονεύσει.

«Είπε ότι τους αγαπάει όλους και ότι ήξερε πως τον αγαπούν και αυτοί, πως προσεύχονταν για αυτόν και πως μάχονταν για την απελευθέρωσή του. Ολοκλήρωσε με την ελπίδα ότι θα είναι πίσω για το γάμο της αδερφής του, Katie», δήλωσε ο ιερέας Marc Montminy που διατηρεί στενή σχέση με την οικογένεια Φόλεϊ.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του Φόλεϊ, Diane, ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη και συνάντησε τον δανό φωτορεπόρτερ πριν δημοσιευθεί το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του γιου της.