Έχασε τη ζωή του ένας γιατρός από τη Λιβερία που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και είχε λάβει ένα αμερικανικό πειραματικό σκεύασμα, όπως ανακοίνωσε ο λιβεριανός υπουργός Ενημέρωσης Λούις Μπράουν.

Ο γιατρός Έιμπραχαμ Μπόρμπορ πέθανε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, διευκρίνισε ο Μπράουν.

«Έδειξε σημάδια βελτίωσης, όμως τελικά υπέκυψε. Η κυβέρνηση λυπάται για την απώλεια αυτή και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δύο άλλοι ασθενείς που λαμβάνουν το σκεύασμα αυτό, το ZMapp, «συνεχίζουν τη θεραπεία και υπάρχουν σημάδια ελπίδας», σημείωσε ο υπουργός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε κάνει λόγο στις 21 Αυγούστου για «σημαντική βελτίωση» της υγείας ενός γιατρού και ενός νοσοκόμου στη Λιβερία που λάμβαναν το ZMapp, προσθέτοντας ότι ακόμη ένας γιατρός στον οποίο χορηγείται το φάρμακο αυτό πηγαίνει καλύτερα, όμως παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Λιβερία έλαβε στις 13 Αυγούστου από τις ΗΠΑ το σκεύασμα ZMapp για τους τρεις αυτούς ασθενείς. Το ίδιο φάρμακο χορηγήθηκε στους δύο Αμερικανούς που είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και τελικά, όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θεραπεύθηκαν, αλλά και σε έναν ισπανό ιερέα ο οποίος πέθανε στις 12 Αυγούστου. Όλοι είχαν προσβληθεί από τον ιό στη Λιβερία.