Απειλητικές επιστολές καταγγέλλουν ότι έλαβαν δύο κύπριοι βουλευτές για το φλέγον θέμα των εκποιήσεων.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Νικολέττα Τυρίμου, αναφέρει το kathimerini.com.cy.

Όπως είπε, φαίνεται ότι και άλλοι βουλευτές πήραν επιστολές και «ως Αστυνομία ερευνούμε με κάθε σοβαρότητα το θέμα». Σύμφωνα με την κ. Τυρίμου, η Αστυνομία δεν έχει ακόμη υποψίες για το από πού προήλθαν οι επιστολές.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων περιουσιών και την απέστειλε στη Βουλή για συζήτηση σε έκτακτη σύνοδο της Ολομέλειας την Παρασκευή, 29 Αυγούστου.

 Ωστόσο, ακόμη και μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει τις επαφές του με άμεσα ενδιαφερόμενους παράγοντες με σκοπό να γίνουν τροποποιήσεις αν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται.
 
Σήμερα είχε συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των εμπορικών τραπεζών στην Κύπρο, στην παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με το Σύνδεσμο Δανειοληπτών.
 
Μετά τη συνάντηση με τους Τραπεζίτες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών εξήγγειλε έκτακτη συνεδρία του εντός της ημέρας, αναφέρονται, ότι ο Σύνδεσμος θα ανακοινώσει μέτρα προς όφελος των δανειοληπτών, τα οποία συνδέονται με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.
 
Διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι οι εμπορικές τράπεζες δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε εκποιήσεις σπιτιών, ευάλωτων ομάδων.