Τη σύλληψη 10 ρώσων αλεξιπτωτιστών ανακοίνωσε η υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι συλληφθέντες ανακρίνονται στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας. «Έχει ανοίξει διαδικασία ποινικής έρευνας για παράνομη διέλευση των συνόρων από οπλισμένους ρώσους πολίτες» αναφέρει η ουκρανική πλευρά. 

΄Οπως αναφέρεται, οι αλεξιπτωτιστές της 98ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, που έχει την έδρα της στην κεντρική Ρωσία, συνελήφθησαν κοντά στο ουκρανικό χωριό Ντζερκάλνε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ντονέτσκ που είναι το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών. Σύμφωνα με την ουκρανική SBU, οι ρώσοι στρατιώτες δήλωσαν ότι εστάλησαν στη ρωσική περιοχή του Ροστόφ, στα σύνορα της Ρωσίας με τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές. 

Η ανακοίνωση των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας δεν διευκρίνισε πότε συνελήφθησαν οι ρώσοι αλεξιπτωτιστές. Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Βαλερί Γκιουλετέϊ έγραψε αργά το βράδυ στη σελίδα του στο Facebook, ότι η σύλληψη των στρατιωτών έγινε τη Δευτέρα. 

«Σήμερα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνέλαβαν πολλούς ρώσους στρατιώτες», ανέφερε ο υπουργός. «Επισήμως, συμμετέχουν σε ασκήσεις σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, θα συμμετάσχουν σε μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας», συμπλήρωσε.