Οι ΗΠΑ ζεσταίνουν το έδαφος για πιθανές επιδρομές στη Συρία.

Σύμφωνα με ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο, οι ΗΠΑ θα στείλουν κατασκοπευτικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Συρία για να εντοπίσουν θέσεις των τζιχαντιστών και να προετοιμάσουν το έδαφος για πιθανές αεροπορικές επιδρομές.

Ο αξιωματούχος οοποίος θέλησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, οι εναέριες μονάδες θα είναι υπεύθυνες στο να παράσχουν βοήθεια στο Πεντάγωνο για να έχει ο αμερικανικός στρατός καλύτερη και συνολική εικόνα των θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, της ισλαμιστικής ομάδας των σουνιτών η οποία έχει υπό την κατοχή της ολόκληρες περιοχές στη Συρία και το Ιράκ. 

Η εφημερίδα Wall Street Journal ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τις πληροφορίες αυτές τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν "σύντομα". Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, από τις 8 Αυγούστου σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών και να προστατεύσουν τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ. 

Η πρόσφατη εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές έθεσε το ζήτημα των πιθανών αμερικανικών επιδρομών στη Συρία κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους. Εν τούτοις ο Τζος Έρνεστ ένας από τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «δεν έχει λάβει καμία απόφαση» γι 'αυτό. Οι αμερικανοί επισήμως λένε ότι δεν έχουν σχέδια επιθέσεων ούτε έχουν ζητήσει την άδεια πτήσεων στο συριακό χώρο από τις αρχές της Δαμασκού.