current views are: 3

26 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση10:42

ΠΟΥ: Υψηλό ποσοστό εργαζομένων στην υγεία προσβάλλονται από τον Έμπολα

«Άνευ προηγουμένου» είναι το ποσοστό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που μολύνονται από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Δημοσίευση 10:42’
αρθρο-newpost

«Άνευ προηγουμένου» είναι το ποσοστό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που μολύνονται από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

«Άνευ προηγουμένου» είναι το ποσοστό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που μολύνονται από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική, γεγονός που εμποδίζει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 240 εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη μολύνθηκαν από την ασθένεια στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε ενώ περιέθαλπαν ασθενείς και περισσότεροι από 120 εξ αυτών έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ανάμεσα στις αιτίες για την υψηλή αναλογία μόλυνσης μεταξύ του ιατρικού προσωπικού είναι η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού —δεν υπάρχουν ούτε καν γάντια και μάσκες προσώπου— και η εσφαλμένη χρήση του, πρόσθεσε.

Ένα άλλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είναι η μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και επαγγελματιών της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι υποχρεώνονται να εργάζονται στις πτέρυγες καραντίνας για περισσότερες ώρες απ’ ό,τι θεωρείται ασφαλές.

Ακόμη και πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας, ο αριθμός των γιατρών ήταν χαμηλός στην περιοχή, όπου η αναλογία είναι 1,5 γιατρός για κάθε 100.000 ασθενείς, ενώ οι γιατροί είναι συγκεντρωμένοι στις αστικές περιοχές.

Αφότου ξέσπασε η επιδημία, μερικά νοσοκομεία και κλινικές υποχρεώθηκαν να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού.


σχετικα αρθρα