Το προσωπικό του από ένα εργαστήριο, όπου διεξάγονται εξετάσεις για τον ιό Έμπολα στο Καϊλάχουν, στην ανατολική Σιέρα Λεόνε, απέσυρε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς ένας από τους γιατρούς του προσβλήθηκε από την ασθένεια εν μέσω του χειρότερου στα χρονικά ξέσπασμα της επιδημίας, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ.

«Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, προκειμένου να φροντίσουμε για την υγεία των εναπομεινάντων εργαζομένων μας» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Κρίστι Φέιγκ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Μετά την αξιολόγηση που θα κάνουμε, θα επιστρέψουν».

Την ίδια ώρα η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπορέσει να προσφέρει μόνο περιορισμένη βοήθεια στην αντιμετώπιση του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό καθώς η οργάνωση ήδη φθάσει στα όριά της λόγω των προσπαθειών που καταβάλει για τον περιορισμό της επιδημίας στη δυτική Αφρική.

«Ανταποκρινόμαστε ταχέως για να προσπαθήσουμε να απομονώσουμε τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε στον εντοπισμό των επαφών» τους δήλωσε ο Γερούν Μπάινμπεργκερ, ένας ιατρικός συντονιστής των MSF στο Κονγκό.

«Λάβαμε την επιβεβαίωση την Κυριακή ότι 4 από τα δείγματα που παρέλαβε η ομάδα μας την περασμένη εβδομάδα είναι θετικά για τον ιό Έμπολα» προσέθεσε.

«Συνήθως μπορούμε να κινητοποιήσουμε τις ειδικές ομάδες εναντίον του αιμορραγικού πυρετού αλλά τώρα ήδη ανταποκρινόμαστε σε μια μαζική επιδημία στη Δυτική Αφρική» επισήμανε.

«Αυτό περιορίζει τις ικανότητές μας να αντεπεξέλθουμε στην επιδημία στη ΛΔ Κονγκό».