Η πρόσφατη απαγόρευση της μπούρκας στην Γαλλία και η επιβολή χρηματικών προστίμων από 150 έως 300 ευρώ για τις περιπτώσεις που επιβάλλεται σε ανηλίκους, έχουν προκαλέσει την αντίδραση των ισλαμιστών, που ζητούν αντίποινα από την Αλ Κάιντα!

Η Αμερικανική εταιρία ελέγχου της τρομοκρατίας στο Ίντερνετ (SITE), εντόπισε μηνύματα, όπου οι συμμετέχοντες σε συγκεκριμένα γκρουπ συνομιλιών, ζητούν από την Αλ Κάιντα της Βόρειας Αφρικής να "εμποδίσει" την απαγόρευση της μπούρκας στην Γαλλία ,οργανώνοντας ένοπλες επιθέσεις.

Οι ανώνυμες απειλές που παρουσιάζονται ως σχόλια ιδιωτών δεν έχουν φυσικά το βάρος των ηχογραφημένων ή μαγνητοσκοπημένων μηνυμάτων του Οσάμα μπιν Λάντεν ή άλλων οργανώσεων που στοχεύουν δυτικά συμφέροντα. Ωστόσο, αξιωματούχοι των δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας ανησυχούν ότι τα κηρύγματα, οι συνομιλίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε φόρουμ και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται ευρέως για να ενθαρρύνουν τους "συμπαθούντες" της Αλ Κάιντα και άλλων οργανώσεων να επιχειρήσουν επιθέσεις.

"Σαρκοζί, άσε ήσυχες τις αδελφές μας διαφορετικά θα υποχρεωθούμε να κάνουμε πράξη τα λόγια μας", έγραψε ένα άτομο που υπέγραφε με το όνομα "Τζαμπίν του Αμπντάλα Αζάμ" στο αραβόφωνο φόρουμ Σουμούχ αλ-Ισλάμ. "Κηρύξτε πόλεμο στη σταυροφόρο Γαλλία", ζητούσε ένας άλλος, ο "αλ-κατέμπατ αλ-χντρα" ("πράσινη ταξιαρχία") στον ίδιο ιστότοπο. "Με τέτοιες ενέργειες η Γαλλία αυτοκαταστρέφεται", πρόσθεσε.

Η απαγόρευση της πλήρους κάλυψης του προσώπου στη Γαλλία τέθηκε σε ισχύ την Δευτέρα. Οι γυναίκες που φορούν νικάμπ ή μπούρκα σε δημόσιους χώρους θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ ή θα υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν μαθήματα περί γαλλικής υπηκοότητας. Ο νόμος προκάλεσε περιορισμένες αντιδράσεις στη Γαλλία όμως επικρίθηκε ευρέως από μουσουλμάνους του εξωτερικού ως επιβλαβής για τη θρησκευτική ελευθερία τους.

Σύμφωνα με το SITE σε συζητήσεις που είχαν στις 12 Απριλίου μέλη του φόρουμ Σουμούχ κάλεσαν τον μπιν Λάντεν να πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Γαλλία και πρότειναν τη σύσταση ενός ταμείου που θα σχεδιάζει και θα εκτελεί επιθέσεις κατά της Γαλλίας και των γαλλικών συμφερόντων. Ένας μάλιστα υποστήριξε ότι η Γαλλία εμφανίζεται ως μεγαλύτερος εχθρός του ισλάμ ακόμη και από τις ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με τη Βρετανία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, η Γαλλία δεν έχει γνωρίσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός της, μολονότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και συμμετείχε στην εισβολή στο Αφγανιστάν.