Σε τουλάχιστον 63 ανθρώπους στοίχισαν τη ζωή οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν πριν από περίπου μία εβδομάδα στη Χιροσίμα.Οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν από ασφυξία, ενώ άλλοι 25 αγνοούνται ακόμη, σύμφωνα με τον τελευταίο, προσωρινό απολογισμό των ιαπωνικών αρχών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από το 60% των θυμάτων πνίγηκαν ή έπαθαν ασφυξία. Η κατολίσθηση βρήκε τους κατοίκους της περιοχής στον ύπνο τους και πολλοί, κυρίως ηλικιωμένοι, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Τα υπόλοιπα θύματα καταπλακώθηκαν από συντρίμμια και υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης σημειώθηκαν σχεδόν 50 κατολισθήσεις βράχων και λάσπης στη Χιροσίμα, σύμφωνα με την ιαπωνική Υπηρεσία Γεωδιαστημικών Πληροφοριών που πραγματοποίησε αυτοψία από αέρος στην περιοχή.

Περισσότεροι από 3.000 πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιώτες και ειδικοί στην αντιμετώπιση καταστροφών αλλά και εθελοντές παραμένουν στην περιοχή, προσπαθώντας να βοηθήσουν τα θύματα. Ωστόσο, καθώς έχει ήδη περάσει μία εβδομάδα, οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι έχουν πλέον εκμηδενιστεί.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επισκέφθηκε την Δευτέρα τη Χιροσίμα και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν και θα φροντίσει να βρει καταλύματα για τους πληγέντες.