Η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός αμερικανού τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους. 

«Γνωρίζαμε για την παρουσία του αμερικανού πολίτη Ντάγκλας ΜακΆρθουρ-ΜακΚέιν στη Συρία και επιβεβαιώσαμε το θάνατό του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Κάιτλιν Χάιντεν.

Αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε στο Ρόιτερς ότι το FBI ερευνούσε τον θάνατο του Μακέιν, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω της εκπροσώπου του ανέφερε ότι αξιωματούχοι είχαν έρθει σε επαφή με την οικογένειά του και παρείχαν «προξενική συνδρομή». 

Τα μέλη της οικογένειας του αμερικανού τζιχαντιστή ανέφεραν στην εφημερίδα Minneapolis Star Tribune ότι η μητέρα του Μακέιν είχε κληθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να της γνωστοποιηθεί ο θάνατος του γιου της στη Συρία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο θείος του Κέν Μακέιν, δήλωσε στο CNN ο ανιψιός του είχε ασπασθεί το Ισλάμ πριν από αρκετά χρόνια και ταξίδεψε στην περιοχή μέσω της Τουρκίας για να πολεμήσει ως ένας τζιχαντιστής. 

Ο Μακέιν θα μπορούσε να είναι ένας από τους δεκάδες ξένους πολίτες που σύμφωνα με τις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ ανέρχονται σε περίπου 7.000 ξένους μαχητές που μάχονται στο πλευρό περίπου 23.000 εξτρεμιστών.