Δραματικός είναι ο απολογισμός των φοβερών κατολισθήσεων που σημειώθηκαν στην Χιροσίμα τις τελευταίες ημέρες.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σήμερα το πρωί, μία εβδομάδα μετά τις κατολισθήσεις ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 70 στην πόλη αυτή της νοτιο-δυτικής Ιαπωνίας. 

Όπως αναφέρουν οι αρχές της χώρας οι πιθανότητες για τον εντοπισμό επιζώντων θεωρούνται πλέον μηδενικές, καθώς τις επιτόπιες επιχειρήσεις δυσχεραίνουν οι συχνές βροχοπτώσεις και τα προβλήματα στην πρόσβαση σε μέρη όπου υπάρχουν συσσωρευμένα συντρίμμια. 

Περίπου 50 κατολισθήσεις, με ογκόλιθους και τόνους λάσπης να κατακλύζουν τις πλαγιές βουνού, να καταπλακώνουν σπίτια και να παρασύρουν ό,τι συναντούν στο πέρασμά τους, σημειώθηκαν από τις 03.00 τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, σύμφωνα με τους εναέριους ελέγχους που διεξήγαγε η ιαπωνική Αρχή Γεωδιαστημικών Πληροφοριών. 

Περισσότεροι από 3.000 επαγγελματίες (πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιώτες, ειδικοί στην αντιμετώπιση των καταστροφών) με την υποστήριξη εθελοντών μετέχουν στις επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο να σημειώνουν πρόοδο τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν. 

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, τα ονόματα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, εξακολουθούν να αγνοούνται. Ορισμένοι μεταξύ αυτών μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς που έχουν βρεθεί και ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί.