Νέα έρευνα κατά του έγκλειστου πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι διέταξαν οι αρχές της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ η έρευνα αφορά στην παράδοση στο Κατάρ «εγγράφων που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια» της Αιγύπτου. 

Ο Μόρσι ο οποίος καθαιρέθηκε από το στρατό τον Ιούλιο του 2013 και έχει ήδη καταδικαστεί με την ποινή του θανάτου «κατηγορείται ότι παρέδωσε στο Κατάρ μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα έγγραφα που σχετίζονται με την αιγυπτιακή εθνική ασφάλεια, όταν κατείχε τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας (...), και που επηρεάζουν την ασφάλεια των υπηκόων της χώρας» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ. 

Οι αιγυπτιακές αρχές συχνά κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν τη δικαιοσύνη ως εργαλείο πίεσης των υποστηρικτών του ισλαμιστή πρώην προέδρου. Εκτός από τον Μοχάμεντ Μόρσι σχεδόν όλοι οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι πίσω από τα κάγκελα και αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή. Πάνω από 15.000 οπαδοί του Μόρσι έχουν επίσης τεθεί υπό κράτηση και εκατοντάδες καταδικάστηκαν σε θάνατο σε μαζικές δίκες αστραπή που προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή. 

Οι σχέσεις μεταξύ της Αιγύπτου και του Κατάρ έχουν επιδεινωθεί μετά την απομάκρυνση του Μόρσι με τις αιγυπτιακές αρχές να κατηγορούν το πλούσιο εμιράτο του Περσικού Κόλπου για την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ η Ντόχα καταγγέλλει τακτικά την καταστολή που υφίστανται οι οπαδοί του Μοχάμεντ Μόρσι