Σε εξάωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν την Παρασκευή οι πιλότοι της Germanwings, καθώς απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός κολοσσός των αερομεταφορών, η εταιρεία Lufthansa.

Από την απεργιακή κινητοποίηση θα επηρεάσει χιλιάδες ταξιδιώτες που επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών τους.

"Περίπου 15.000 επιβάτες δεν θα μπορέσουν να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Θα επηρεαστούν κυρίως οι πτήσεις εσωτερικού", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) και θα λήξει στις 12:00 το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας), με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 116 από τις 164 προγραμματισμένες πτήσεις, ανέφερε η Germanwings. "Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την απεργία", είπε από την πλευρά της η διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων της Lufthansa Μπετίνα Φόλκενς. 

Το συνδικάτο, που εκπροσωπεί περίπου 5.400 πιλότους, ζητούσε από την εταιρεία να διατηρηθούν τα συνταξιοδοτικά προνόμιά τους, δηλαδή να μπορούν να αποχωρούν από την εργασία τους στα 55 και να συνεχίσουν να πληρώνονται ένα μέρος του μισθού τους μέχρι να φτάσουν στο όριο ηλικίας για να λαμβάνουν σύνταξη από το κράτος.