Ένας αγχωμένος φοιτητής στη Δανία έγινε στόχος καταδίωξης από αστυνομικούς που τον θεώρησαν «ύποπτο μεσανατολίτη τρομοκράτη».

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έγινε σε τρένο που κατευθυνόταν στην Κοπεγχάγη. Ο φοιτητής διάβαζε ένα βιβλίο για την τρομοκρατία καθώς προετοιμαζόταν για εξετάσεις, με τις αστυνομικές αρχές να τον περνούν για... τρομοκράτη και να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν!

«Εάν δείτε τον άνδρα που, σύμφωνα με έναν μάρτυρα, έχει ύποπτη συμπεριφορά, επικοινωνήστε με την αστυνομία», ανέφερε το πρωί μέσω του Twitter η αστυνομία της Δανίας. Δόθηκαν μάλιστα στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες, τραβηγμένες από κάμερα ασφαλείας. Λίγο αργότερα, η τυχαία ανακάλυψη μιας ξεχασμένης βαλίτσας σε μια πλατεία της Κοπεγχάγης προκάλεσε πανικό αλλά και την ευρεία κάλυψη του θέματος από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος άνδρας είχε «μεσανατολίτικα χαρακτηριστικά, μαύρα μαλλιά και πυκνά γένια».

Μετά από έξι ώρες αναζήτησης η αστυνομία παραδέχτηκε τελικά ότι δεν υπήρχε καμία αστυνομική απειλή και ότι νεαρός ήταν απλώς ένας φοιτητής, αγχωμένος από το διαγώνισμα που επρόκειτο να γράψει.

Ο νεαρός Αλίσιβ Σέραν σπουδάζει αγγλικά και το βιβλίο War on Terror (Πόλεμος εναντίον του Τρόμου) ήταν στο πρόγραμμα των μαθημάτων του, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TV2. «Συνταξιδιώτες μου στο τρένο, λυπάμαι που σας τρόμαξα. Στο μέλλον θα χαμογελώ περισσότερο», είπε ο φοιτητής.

TAGS