Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε γραπτή δήλωσή του διευκρινίζει ότι σχετικά με το θέμα της απογραφής πληθυσμού δεν έχει επέλθει συμφωνία με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, αναφέρει, έχει υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση στη βάση της οποίας ζητά να συνεχιστεί η συζήτηση και εμμένει στην πρότασή της.

Η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς, εξηγεί ο κ. Στεφάνου, προνοεί το Ταμείο Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών ή άλλος διεθνής οργανισμός (ΟΑΣΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης) να οργανώσει, εποπτεύσει και εκτελέσει ταυτόχρονη απογραφή σε ολόκληρη την Κύπρο.

«Εμείς δεν θεωρούμε ότι οι απογραφές που διεξάγονται στα κατεχόμενα είναι αξιόπιστες, όπως άλλωστε κατά κόρον έχουν υποστηρίξει τουρκοκυπριακές οργανώσεις και κόμματα», τονίζει ο Κύπριος εκπρόσωπος.

Η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς , καταλήγει ο κ. Στεφάνου, προνοεί επίσης η απογραφή να διεξαχθεί βάσει των διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων και των προδιαγραφών του Ταμείου Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών και το εν λόγω Ταμείο να επιβεβαιώσει και ανακοινώσει τα αποτελέσματα της απογραφής.