Οι φρικαλεότητες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ συνεχίζονται δίχως τέλος.

Σήμερα, το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο στο οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση αποκεφαλίζει έναν κούρδο μαχητή, προειδοποιώντας την αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν ότι θα προβεί και σε άλλες εκτελέσεις αν οι Κούρδοι συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τις ΗΠΑ.

Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, φαίνεται μια ομάδα κούρδων μαχητών οι οποίοι κρατούνται από την οργάνωση και φορούν πορτοκαλί στολές. Τρεις εξ αυτών ζητούν από τον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί "και από την κουρδική κυβέρνηση να βάλουν τέλος στη συνεργασία τους" με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το SITE.

"Μην αφήνετε την Αμερική να επεμβαίνει στην περιφέρειά μας. Οι ψυχές μας βρίσκονται στα χέρια σας (...) Οποιοδήποτε λάθος ή απερισκεψία από την πλευρά σας θα οδηγήσει στην απώλεια της ζωής μας", λέει ένας από τους κρατουμένους, σύμφωνα με το SITE.

Στη συνέχεια φαίνεται ένας άλλος όμηρος με πορτοκαλί στολή περικυκλωμένος από τρεις άνδρες που είναι ντυμένοι στα μαύρα μπροστά από ένα τζαμί της Μοσούλης, της επαρχιακής πρωτεύουσας της Νινευή, ενώ στο δεύτερο μισό της οθόνης περνούν εικόνες που δείχνουν συναντήσεις ανάμεσα σε κούρδους και αμερικανούς ηγέτες. Ένας από τους τζιχαντιστές αποκεφαλίζει στη συνέχεια τον κούρδο μαχητή.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκε βίντεο με τον αποκεφαλισμό στη Συρία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. Η οργάνωση μάλιστα απειλούσε ότι και ο όμηρος Στίβεν Σότλοφ θα έχει την ίδια τύχη αν συνεχισθούν οι αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ.

Επίσης, την Πέμπτη, είδαν το φως της δημοσιότητας δύο βίντεο στα οποία φαίνεται η εκτέλεση 250 Σύρων από τζιχαντιστές. 

TAGS